Høines, gardsnummer 43, bruksnummer 11 og 12 - det er mitt utgangspunkt.

Historiebloggen til Marit Elisebet Totland
Høines g.nr 43, br.nr 11 er mitt utgangspunkt, bokstavlig talt, siden det var der jeg vokste opp og slet mine barnesko, som farfar flittig lappet og stelte. "Løft føttene når du går!", var hans formaning. Siden jeg er datter til far, Rolf, - med stor historieinteresse og datter til mor, Inga, med stor slektshistorie-interesse, er det helt naturlig at jeg prøver å samle mest mulig av familiens og hjemstedets historie.

Fortiden fasinerer. Levekåra var så annerledes. Det holder det ikke bare å se nærmere på egen gårdshistorie for å forstå fortiden. Perspektivet må utvides. Jeg er derfor på leiting etter alt av interesse som kan fortelles: "Det var en gang.."

tirsdag 1. januar 2013

"Nesagabet", då det var smalare enn smalt

Mange turistskiprar synest det er trongt å gå inn Nesagabet ein dag vinden står frå søraust. Og mange passajerar har lent seg over ripa for å sjå om det er plass til ferja mellom knausane. Då skulle dei berre visst at det var meir smått om plassen før.

Dette motivet er frå eit gamalt svart/kvitt-foto. Med litt farge og ein av dei mange måkane som alltid er med i velkomstkomiteen når ein kjem til Skudenes frå sør, blei det ein kald vinterdag.
..


Fleire Skudenesmotiv finn du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar